Pati de Can Gil 2021

Quan arriba el juliol és sinònim del Pati de Can Gil. Què és el Pati de Can Gil? Espectacles d’autors i autores de l’editorial a un pati privat tremendu de Corçà, un petit poble del Baix Empordà.
Cada dijous de mes ens esperava una sorpresa ben diferent. I com la cultura no és gratuïta, el Pati de Can Gil funciona amb taquilla inversa.

1/7 sesc pla & ramon bartrina

Els tremendus Sesc Pla i Ramon Bartrina obrien el Pati de Can Gil d’enguany. Així era una manera de presentar tots els actes que es farien durant el mes de juliol, com també per començar a animar el cotarro. La guitarra i la rapsòdia acompanyaven lletres i textos absurds, del dia a dia, de persones d’aprop i de lluny…

La majoria dels poemes que va recitar el Ramon Bartrina pertanyen al seu nou poemari, Luciferina. El pots aconseguir aquí:

8/7 clara centenera & cristina saó

La tremenda Clara Centenera va presentar una proposta de tarot pòetica. A través de les cartes que anaven sortint conduïa la seva poesia per diferents camins sensorials i de rapsòdia.
La ballarina Cristina Saó la va acompanyar creant moviments i atmosferes. Tot el públic assistent va acabar jugant amb fang! 🙂

La majoria dels poemes que la Clara Centenera va recitar es troben al poemari Migració al Magma, que pots comprar aquí:

15/7 eli sanz & enric escorsa

La tremenda Eli Sanz va presentar un espectacle d’autèntic spoken word en la 3a sessió del Pati de Can Gil. Com és de costum, el guitarrista Enric Escorsa l’acompanyava en la proposta escènica. Va ser un gran vespre de poesia, d’una poesia que combina el món urbà i l’empordà; una poesia que surt de molt a dins.

Els poemes que va recitar l’Eli Sanz pertanyen al poemari tremendu Cridaré al buit, que pots trobar aquí:

22/7 isa garcía & margalida followthalida

La tremenda Isa García es va molt ben acompanyar de la Margalida Calahorro-Bover per presentar la proposta de poesia escènica 100 años de Nuestra Señora de los Pesares, un espectacle que posen veu a les dones de les seves generacions passades. El públic assistent va passar per un cúmul de sensacions diferents en un vespre màgic al Pati de Can Gil.

La majoria dels poemes que la Isa García va recitar formen part del poemari Los días frágiles, que pots comprar aquí:

29/7 iñaki c. nazabal & daniel felices

Arribàvem a la darrera sessió del Pati de Can Gil 2021, i vam acabar amb un final de festa espectacular: Iñaki C. Nazabal a la veu i el Daniel Felices a la guitarra. Van transportar-nos a textos curts i sintètics de Komorebi, com a poemes més llargs, més contundents, poemes de poetry slam.

La majoria dels poemes que l’Iñaki C. Nazabal va recitar els pots trobar a Komorebi II (a la sombra de un bonsai), poemari que pots comprar aquí: